keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Ei pölissyt tänäänkään

Ei harmia katupölystä tänäänkään, raikas on ilma. Sadekuuro toisensa perään saatteli Bratislavasta Itävallan kautta Saksaan. Onneksi aurinko pilkisti ajoittain, lämmitti ja kuivatti mieltä ja asuja. Koko päivän ajoimme sadevarusteet päällä. Tänään pitivätkin paremmin kuin eilen.

Slovakia-Itävalta -rajaan tutustuimme tarkemmin. Jäi vingetti ostamatta ensimmäisellä ylityksellä, joten suhasimme moottoritietä muutaman kerran edestakaisin. Tullimiehenkin mielestä moottoripyöräily vesisateessa on nastaa puuhaa.


Rajalta eteenpäin tiepinnat paranivat huomattavasti ja matka taittui joutuisasti. Sekä mopo että matkustajat tankattiin Itävallan puolella. Oikein sopiva hetki tauolle - henki huurusi ja lämpöä noin 10 astetta.

Burmesterin Heikki-isäntä kurvaili vastaa vanhaan kelttikaupunkiin Hallstattiin. Vanha, upeissa postikorttiaisemissa oleva kelttikaupunki on keskellä ei mitään. Ehkäpä siksi navigaattorikin ohjasi 26 kilometriä harhaan.

Oli upeaa nähdä Heikki ja heittäytyä hänen peesiinsä loppumatkaksi Berchtesgadeniin.
Se matka onkin sitten oma tarinansa ja mopokin alkoi jo hieman köhiä, mutta parin painavan jarruttelun jälkeen nikottelu loppui.





Tänäänkin loppu hyvin kaikki hyvin ja perillä saimme yllätettyä ystävän, jonka kunniaksi on syytä nostaa malja piakkoin. Maljat nostimme jo tänään ja yllätys taisi olla melko täydellinen. Toiset ne ovat haasteellisia juhlittavia, noin 2500 km piti taivaltaa, jotta saimme onniteltua! Takan lämpö, iltahömpsyt, iltapala, ystävät - eipä voisi päivä paremmin päättyä.


Aamulla nähdään, toimmeko auringon mukanamme. Ainakin parempaa säätä on ennustettu. Toisaalta, ei paljon vaadita, että tästä päivästä ilma paranisi. Juuri nyt muutaman päivän paikallaan oleminen on oikealla kohdallaan. Ja mikä on ollessa -sen verran kodikkaaseen paikkaan juuri saavuimme.

Päivän kilometrisaldo 464.


8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi miten kauniita maisemia! Kyllä kelpaa, sateesta huolimatta. Nauttikaa huilipäivistä. Terkkuja Heikille E-kadulta :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa, ompa hienoa että olette päässeet turvallisesti sinne. Täällä sataa parasta-aikaa. Nauttikaa! t. vanhukset

Moporeissu kirjoitti...

Tervehdys E-kadulle! :) Maisemat upeat myös tänään. Terkut Heikille välitetty. Nyt muutama huilipäivä paikallaan paikallisiin nähtävyyksiin tutustuen.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut MC Nalleille edelleenkin myös Empyn jäsenyydestä ! Nythän on hyvää aikaa vähän kuivatella ja nauttia eteläsaksan maisemista, hyvistä ruuista ja toivon mukaan paremmasta kelistä ainakin to-pe ajalle.

No ei ainakaan Suomessa kelit ole paremmat olleet - mutta toivotaan teille paluumatkalle edelleen menestystä ja niitä parempia kelejä !

(saksan motareita ehkä kannattaa vältellä sateella - vaikka teiden kunto on yleensä hyvä, niin siellä tulee mopolla helposti sellainen "mikki merihädässä" fiilis) -sh

Moporeissu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Moporeissu kirjoitti...

Nautitaan, kuohuviiniä ainakin. :)

Moporeissu kirjoitti...

Kyllä parina päivänä hetkittäin tuntui, että sekä Mikki, Minni että Mopo olivat merihädässä, mutta hitaasti edeten hyvä tuli. Nyt nautiskellaan ja tästä eteenpäin mennään ajan kanssa, fiilisten mukaan.

Moporeissu kirjoitti...

Ja nythän me vasta hoksattiin koodi E-katu! :) Aika hauskaa on yrittää yhdistellä viestejä, koodeja ja nimimerkkejä!